Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté
Böngéssz a JOY Beauty channel videói között!
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét: a netezők szétszedték az anyukát

A plasztikai műtétek segíthetenek a lelki egészségünkön is? Szakértők válaszoltak a legkényesebb kérdésekre

A plasztikai műtétek segíthetenek a lelki egészségünkön is? Szakértők válaszoltak a legkényesebb kérdésekre
A feliratkozásod hibába ütközött. Kérjük próbáld meg újra!
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál!

Vár a JOY Beauty Club!

 Szeretnél mindenről elsők között értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szakértőink

Dr. Falus György

1993 óta dolgozom plasztikai sebészként. Már pályám kezdetén abban a szerencsében volt részem, hogy rögtön kipróbálhattam mind a kórházi, mind a magán praxist. Jelenleg az esztétikai műtéteket egy megújult magánvállalkozásban, a helyreállító műtéteket kórházi keretek között végzem. A velem együtt dolgozó kollégákkal együtt közös célunk, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseink elképzeléseit. 

Dr. Halász Dóra

Aromaterapeuta, gyógyszerész

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész , feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a SHEDO kozmetikumok megálmodója és készítője. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult. A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőek bizonyult sajátnatúr kozmetikumaim létrehozása, amellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád. Kozmetikumaim 2020. tavaszán kerültek forgalomba.Gyógyszerész. Aromaterapeuta. Csodás, 100%-ban természetes összetevőjű natúrkozmetikumok megálmodója és alkotója: ismerjétek meg dr. Halász Dórát és a SHEDO márkát! 

Dr. Pozsgai Melánia

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Már az első egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a bőrgyógyászat iránt. Szakorvosként kiemelten fontosnak tartom, hogy az általános bőrgyógyászati kórképek mellett minél nagyobb hangsúlyt fektessünk bőrtumorok korai felismerésére, a fényvédelemmel, megelőzéssel kapcsolatos információk átadására.

Gazdig Adrienn

Hajfonat specialista

1985-ben születtem, amióta az eszemet tudom fodrász szerettem volna lenni.15évesen saját hajamon elkezdtem fonásokat gyakorolni, amit Alicia Keys ihletett (Fallin c. számában). Majd az egész sulinak kellett! 10éve végeztem el a fodrász iskolát és mivel 2017-ben hatalmas divat lett Magyarországon a hajfonás, így ezt már begyakorolva, meglovagoltam a hullámot! Ma pedig már oktatom is a hajfonás minden változatát!

Herczeg Csaba 'Gepárd'

1998 óta vagyok aktív fodrász, és 2000-től kezdve dolgozom divatfotózásokon, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2000-től a Tony&Guy oktatási és kreatív igazgatója voltam, innentől kezdve pedig állandó szereplője voltam a divatlapoknak, mint fodrász. 2005-ben két társammal megalakítottuk a Hair-Club szalont, 2010-től pedig egyedül viszem a CULThair fodrászatot.  Többször voltam a Central European Fashion Week vezető fodrásza, emellett pedig együtt dolgozhattam olyan cégekkel is, mint például a L’Oreal, TG vagy a Joico. Az utóbbi években a Schwarzkopf Professional és az Authentic Beauty Concept fodrásza vagyok.

Kenesei Anikó

A JOY magazin szépségszerkesztője

Klein Fanni

Klein Fanni vagyok, a The Sisterhood Salon egyik alapítója, a szalont Annával a nővéremmel nyitottuk tavaly nyáron budapest belvárosában, nekünk ez volt az egyik nagy újratervezés 2020-ban. Amikor megszereztem a szakmám, még nem ismertem ezt a világot, így folyamatosan fejlődni akartam, ezért képzésről képzésre jártam, ezáltal rengeteg szakembert és új technikát ismertem meg. A mai napig úgy gondolom, hogy soha nem szabad hátra dőlni, szeretem magam képezni és mindig keresem az újdonságokat. A festés szerelmeseként a díszítést preferálom főként, de a természetes hatású tökéletes gél lakkozás is nagyon fontos szerepe a munkámnak.

Kovács Viktória

Szakmai pályafutásomat a MAC Cosmetics-nél kezdtem 2014-ben, 3 kozmetikusként töltött év után. 2015-ben váltam szabadúszó sminkessé, azóta változatos területeken tehettem magam próbára. Több Budapest Fashion Week bemutatón dolgoztam, különböző magazinok oldalain jelentek meg munkáim, és számos hazai divattervező fotózásán közreműködtem. Hosszú ideje készítem írók, költők, szerzők sminkjeit is egy könyvkiadó felkérésére.

Részt vettem magyar és külföldi filmek, sorozatok forgatásán, illetve több, a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon bemutatott produkció elkészítésében. Az utóbbi években sok zenei videó és reklám által is bővült a portfólióm.

Molnár Lilla

Etyeken élek és tevékenykedem sminkesként, kozmetikusként és sminktetoválóként (weboldalam). Egyetemi tanulmányaim alatt végeztem el professzionális sminkes képzést, majd rögtön el is helyezkedtem a szakmában, hogy kellő gyakorlatra tegyek szert, 5 évet dolgoztam a MAC Cosmetics-nél, majd kialakítottam önálló sminkes szalonom. Dolgoztam már fotózásokon, divatbemutatókon és forgatásokon is, Idő közben pedig nem csak sminkes, hanem sminktetováló és kozmetikus is lettem. Microblading- természetes szálas szemöldök tetoválás készítéssel is foglalkozom.

Szakonyi Eszter

Kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Vintage Beauty magyar prémium kozmetikai márka megalapítója, az Időtlen szépség c. könyv szerzője

"Az emberi arc az egyik legpontosabb térkép az egyénről. Múltja, életmódja, szokásai, egészségi állapota, lelki alkata, törekvései és elfojtásai, hangulata és indulatai mind-mind leolvashatóak bőr állapotából, ápoltságából, redőiből, elváltozásaiból és a mindezek elfedésére tett törekvésekből. Ezen kódrendszer megfejtése és lehetőségekhez mért manipulálása az egyik legizgalmasabb játék számomra."

Takács Petra

Vadász Emese

Online szépségszerkesztő. Szépségápolás fanatikus, színház expert és Netflix-függő.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr, a Le Parfum luxusparfümérialánc alapítója. Jean-Paul Guerlain Versailles-ban, a Napkirály fényûzõ városában alapította meg a luxuskozmetikumok világhírû francia iskoláját: www.isipca.fr Ebben az iskolában a világ minden tájáról érkezett tizenkét tanuló közt évtizedek óta az egyedüli magyarként végeztem el a Fragrance Academy parfümkészítõ mesterkurzusát. Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készítem saját parfümkreációimat. A Le Parfum parfümériáimban Személyes Parfümtanácsadást is tartok a világ legszebb niche parfümjeiből. A luxusparfümkészítés high-end szolgáltatása azonban, amikor egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelõ bõréhez komponált “haute couture” vagy "custom-made" parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvõi vagy exkluzív vállalati parfümöket alkotok.

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Otthonunk védelme: rugalmasság és biztonság egyben

Életmód

5 dolog, amitől garantáltan tökéletes lehet az idei karácsony

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

A közösségi média mindent elbír? – A filterek kihívója a valóság!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Szeretnél 150 ezer Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Facebook
Twitter
Pinterest
A különböző szépészeti beavatkozások reneszánszukat élik, de még manapság is rengeteg előítélet és félreértés veszi körül azokat, akik igénybe veszik a plasztikai sebészt. Tényleg a külsőnk rabjaivá váltunk vagy a szike segíthet a lelki egészségünkön is?

A cikk a JOY 2021/3 lapszámában jelent meg.

„A sebészkés (vagy injekcióstű) nemcsak a testet változtatja meg, hanem a lelket is.”

Szilikonmell…Ahányszor meghallottam ezt a szót egy erős negatív érzés keletkezett bennem. Akarva, akaratlanul megcímkéztem azokat a nőket, akik átestek egy ilyen plasztikai beavatkozáson: műnő, tucatnő, „na már neki is?"… Igen, elítéltem őket, igen, ellenérzések voltak bennem, igen, nem értettem őket, nem értettem magát a jelenséget. Kijelentettem, hogy nekem aztán soha, de soha nem lesz semmilyen szépészeti beavatkozásom.

- Battáné Dancs Réka

meséli Battáné Dancs Réka, hogy mit gondolt a plasztikai műtétekről. Az ő véleményét – mint rögtönzött közvéleménykutatásom eredményeként sok mindenkiét – az anyaság, illetve a szülés miatt átalakult teste változtatta meg.

Aztán eltelt pár év, kétgyermekes édesanya lettem, és az addigi feszes, kerek melleim helyébe egy sharpei bőréhez hasonlító „ciciféleség” lépett. Azok az előítéletek, amelyek a plasztikai beavatkozások iránt voltam bennem, hirtelen tovaszálltak. Tudtam, hogy innentől nálam nem fog működni az a jól hangzó kifejezés, hogy „fogadd el úgy magad, ahogy vagy”. Addig persze így volt, amíg nem volt különösebb testi problémám, ami nap, mint nap lelki frusztrációt okozott volna. Egyetlen megoldásként a plasztikai beavatkozást láttam.

Végső megoldás

A cikk írása során rengeteg nővel beszéltem, akik már átestek valamilyen szépészeti beavatkozáson. A legtöbbüknek Rékával ellentétben nem igazán voltak fenntartásai a szépészeti beavatkozásokkal szemben, egyedül azt emelték ki, hogy nem szerettek volna „műnővé” válni, inkább csak saját maguk feljavított verziói akartak lenn. A legnépszerűbb beavatkozások a különböző hyaluronsavas feltöltések, botox, a műtéteknél pedig a mellplasztika az, ami különösen népszerű még mindig. Valószínűleg azért, mert még mindig ez a testrész az, amit sokan a nőiesség fő szimbólumának tartanak, és a mérete, illetve alakja rengeteg nőnek okoz komplexusokat.

Kép
forrás: Getty Images

A melleimet csináltattam meg. Világ életemben szép, az alkatomhoz illő mellekre vágytam. A 16 évnyi versenysport, a genetika, az alapból nagyon vékony és törékeny alkatom együttesen hozzájárult ahhoz, hogy 2 „szúnyogcsípés" legyen csak a melleim helyén. Van, aki ezzel meg tud barátkozni, és van, aki nem. Hiába volt megértő és teljesen elfogadó minden férfi a párkapcsolataimban, én mégsem tudtam úgy tükörbe nézni, hogy ne öntsön el szomorúság és undor. Én voltam mindig az a lány: a legvékonyabb, akinek egyáltalán nincs melle (mondhatta nekem bárki, hogy ezen kívül mindent mintha körzővel rajzoltak volna rajtam, olyan kerek, és az számít, nem a mell, ez engem nem vigasztalt soha). Általános iskola utolsó évében minden lány elkezdett nőiesedni, kivéve engem. Középiskolában az első dolgom volt megnézni az osztálytársaimat, hátha van olyan, aki hasonló adottságokkal rendelkezik, de természetesen én voltam a „leglaposabb". A kötelező uszodai tesiórákra igazolást szereztem, edzésről (valóban edzésre jártam helyette), csak hogy ne kelljen fürdőruhában mutatkoznom az osztálytársaim előtt.

- Melinda

mondja ezt már Melinda, akinek kérésére megváltoztattuk a nevét.

És itt el is érkeztünk egy nagyon fontos ponthoz, amit a legtöbb plasztika-ellenes elfelejt: hogy a sebészkés (vagy injekcióstű, az végülis mindegy) nemcsak a testet változtatja meg, hanem a lelket is. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a szépészeti beavatkozásokat nem kizárólag a gazdagok és híresek veszik igénybe, hanem legfőképpen az ún. átlagos nők (és férfiak is). Az ok pedig nem az, hogy valamilyen elérhetetlen szépségideálnak feleljenek meg, hanem gyakran egy élethosszan meglévő trauma feldolgozása áll a háttérben, vagy mondjuk fogyás vagy szülés hatására megváltozott külső. Ismered a mémet, amiben a társadalom azt sulykolja beléd, hogy légy önmagad, de ne így? Na, hát a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban ez tűpontos. Mert könnyű úgy elfogadni magunkat, ha a többség elvárásai szerint is jól nézünk ki, de ha valaki kicsit is kilóg az ideális formából, akkor az már ha nem is feltétlenül támadásokkal, de ferde pillantásokkal találja szemben magát.

Plasztika: szépség vagy szörnyeteg?

Társadalmilag úgy vagyunk sajnos kódolva, hogy a szép, az ügyes, az okos ember a leginkább elfogadott és értékelt. A média, a divatcégek által létrehozott programok ezek, amelyek az évtizedek során szinte észrevétlenül kúsztak be a tudatalattinkba és már ezt tekintjük normálisnak. Vágyunk a szépségre, mert tudjuk, hogy azáltal nagyobb elismerést, figyelmet és szeretetet fogunk kapni. Ez egy hamis ideál és motiváció, hiszen, ha már a szépség elérése a célunk, akkor ennek a fenntartása és tovább fejlesztése megöli a hétköznapjainkat, felemészti a lelkünket. Sosem leszünk elég jók saját magunknak.

- S . Tóth Márta

– magyarázza az okokat S. Tóth Márta, NLP coach, párterapeuta és kommunikációs szakember. Aki szerint az, hogy egy beavatkozás mennyit lök az önértékelésünkön, attól függ, hogy ki mekkora fontosságot tulajdonít a plasztikai beavatkozásnak és annak, hogy mennyire erős célja a mindennapokban a változás, a test megváltoztatása.

Úgy hiszem, hogy azok az emberek, akik komolyan szenvednek attól, hogy tükörbe nézve nem az általuk elképzelt test tekint vissza, nagy megkönnyebbülést éreznek egy plasztikai beavatkozás következtében.

- S Tóth Márta

Bármennyire is kézenfekvő megoldásnak tűnik az, hogy mindent, amivel csak elégedetlenek vagyunk magunkon, „megcsináltassunk”, érdemes nagyon körültekintően döntenünk. A megcsináltatni kifejezés amúgy is szerencsétlen, nem is szeretem használni, mivel azt feltételezi, hogy valami el van romolva rajtunk, amit helyre kell hozni. Természetesen a már egészségi problémákat okozó elváltozásokra ez érvényes, pl. egy lógó kötényhas, ami alatt gyulladt a bőr, vagy a lefittyenő szemhéj, ami zavarja a látást, de pusztán esztétikai okokból megnövelt cici nem lesz attól automatikusan jobb, mert nagyobb is, illetve egy kisebb mellel vagy púposabb orral sincsen gond, ami „szerelést” kíván. De térjünk is vissza a tárgyhoz: a meggondolatlan plasztikai beavatkozások súlyosabb kárt is okozhatnak az önértékelésednek annál is, mint amilyen korábban volt. Egyrészt van az orvosi értelemben elszúrt eredmény, amikor nem sikerült jól a műtét, keloidos marad a heg, fertőzés lép fel vagy egyszerűen nem lesz szép az eredmény. Ezért mindenképpen fontos, hogy alaposan utána nézz az adott beavatkozásnak és a kiválasztott orvosnak. Mészáros Mónika, a sebészem.hu alapítója ebben tud segíteni, mert a honlap és az ahhoz kapcsolódó több mint 25 ezer tagot számláló Facebook-csoport éppen ebből a célból jött össze.

Amikor saját műtétemet tervezvén kutattam információk után, rájöttem, hogy kevesebb fórumon tudunk utána járni az esztétikai beavatkozások lehetséges eredményeinek és kockázatainak, mintha csak egy tv-t akarnánk vásárolni... pedig több százezer, több millió forint az, amit kifizetünk, és a legkisebb baj, ami érhet, az az, hogy felesleges volt a pénzkiadás. Külföldi oldalakon találtam végül őszinte, kendőzetlen beszámolókat, amik nekem rengeteget segítettek és úgy éreztem, hogy erre itthon is óriási szükség lenne.

- Mészáros Mónika

magyarázza, hogy mi motiválta őt az oldal létrehozásában.

Megbánt döntések

Bár megszólalóink, Réka és Melinda nagyon elégedettek a műtéteik eredményeivel, nem mindenki ilyen szerencsés. Zsuzsi a szájtöltését bánta meg:

Egy nagyon jó hírű plasztikai sebészt választottam, de bevallom, hogy nem néztem alaposan utána, hogy milyen szájakat csinál. Úgy voltam vele, hogy híres, akkor biztosan jó is. Az első két töltés alkalmával nagyon elégedett is voltam az eredménnyel, de az ötödik alkalommal túltöltötte a felső ajkamat, a hyaluron pedig a szám helyett a bajuszvonalba került, a tipikus kacsaszájat létrehozva. Úgy érzem, hogy szólnia kellett volna, hogy ez túl sok lesz, és mik a veszélyek. Most oldásra keresek másik szakembert, de – érthető módon– már félek egy újabb beavatkozástól.

- Zsuzsi
Kép
forrás: Photo by Sam Moghadam Khamseh on Unsplash

Van, aki viszont nem feltétlenül az eredménnyel elégedetlen, hanem egyszerűen képtelen megszokni a megváltozott külsejét. Kriszti a mellműtétjét bánta meg, amire viszont nagyon régóta vágyott.

Évek óta szerettem volna megnövelni az amúgy formás melleim méretét, és nagyon alaposan utánajártam az orvosoknak. Kiválasztottam egy szimpatikus, remek szakembert, és izgatottan készültem a műtétre. Azonban utána a várt eufória elmaradt, és szinte azonnal megbántam az egészet. Most két hónappal vagyok a beavatkozás után, és egyszerűen még mindig nem tudom megszokni a melleimet, illetve azt az idegen testet, amit belém ültettek. Folyamatosan sírok, depressziós lettem, és legszívesebben kiszakítanám a testemből. Úgy érzem, életem legnagyobb hibáját követtem el. Most már az eltávolításra gyűjtök…

- Kriszti

Megszoksz vagy megszöksz

S. Tóth Márta szerint a plasztikai beavatkozások egyik nem annyira ismert vagy széles körben tárgyalt „mellékhatása” a műtét utáni depresszió, pedig elég gyakori.

Bár nem vagyok pszichológus, gyakran találkoztam más témában olyan ügyfelekkel, akik átestek ezen a depresszión. Ők leginkább arról számoltak be, hogy nem a műtét utáni végeredmény nem volt megfelelő, hanem nem találták meg saját magukat, amikor tükörbe néztek. A másik ok pedig az volt, hogy a felépülési időszak nagyon hosszúra nyúlt, sok fájdalommal járt, amire nem számítottak. A harmadik ok pedig, hogy újabb hibákat találtak a testükön, ami következő plasztikai beavatkozási indokot szolgáltatott számukra és távolabbra helyezte az általuk elképzelt tökéletes test végeredmény lehetőségét.

- S Tóth Márta

A szakember szerint ezek miatt is nagyon alaposan meg kell gondolnunk a beavatkozásokat, hogy ér-e annyit az a szépséghiba, hogy bevállaljuk a vele járó kockázatokat. Főleg a végleges (pl. műtéti) beavatkozásoknál kell nagyon alaposan magunkba néznünk, hogy készen állunk-e a változásra, a fájdalomra, a hegekre, és mindenféle egyéb mellékhatásra, amivel ez jár.

Az önelfogadás egy hosszú önismereti folyamat. Ide tartozik a testünk, a személyiségünk, a helyzetünk és a sorsunk elfogadása is. Amennyiben eljutottunk oda, hogy el tudjuk fogadni önmagunkat, rendkívül nagy belső egyensúlyt és békét tudhatunk a magunkénak.

Top 5 tévhit a plasztikai beavatkozásokról

 1. Csak a nők veszik igénybe
  Bár a páciensek többsége valóban nő, csak az Egyesült Államokban évente 3 millió(!) beavatkozást végeznek el férfiakon, ez a szám pedig folyamatosan növekszik.
 2. Nem jár heggel
  Sajnos mint bármilyen műtéti beavatkozásnak, egy szépészetinek is marad nyoma. Az, hogy mennyire lesz halvány a heg függ az egyéni érzékenységtől, keloidra való hajlamon és az utóápolásról, pl. krémek használatától.
 3. Bárki tölthet szájat
  Közkedvelt tévhit, hogy akár kozmetikusok is tölthetnek hyaluronsavval szájat. Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyarországon csakis orvos végezhet olyan beavatkozást, mely során tűvel sértik fel a páciens bőrfelületét.
 4. Műnek nézel ki utána
  Egy jó szakember nem guminőt készít belőled, hanem a meglévő szépségedet hangsúlyozza ki. A legideálisabb esetben nem is veszik észre rajtad (gyógyulás után) a beavatkozás nyomát, csak azt, hogy kipihent vagy, és ragyogsz a boldogságtól.
 5. Mindegyik orvos ugyanolyan
  Mint minden szakmának, a plasztikai sebészetnek is megvannak a maga kontárjai, illetve mindenkinek megvan a saját ízlése, stílusa. Ezért szó szerint húsbavágó kérdés, hogy utánanézz alaposan a kiválasztott dokinak, mennyire tetszik az, amit a korábbi páciensein látsz.

Ha további érdekességeket olvasnál a témában, akkor a galériára kattintva megtudhatod, hogy egy plasztikai sebész szerint melyek a legveszélyesebb beavatkozások:

Galéria / 5 kép

Plasztikai sebész elárulta, melyek a legveszélyesebb beavatkozások

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Figyelem, rózsaszín riasztás: megtaláltuk a tökéletes parfümöt minden rózsaszín-imádó hölgynek!

Promóciók

Otthonunk védelme: rugalmasság és biztonság egyben

Életmód

5 dolog, amitől garantáltan tökéletes lehet az idei karácsony

Karácsony

3 tipp, hogy karácsonykor se szaladjanak fel rád a kilók

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

A közösségi média mindent elbír? – A filterek kihívója a valóság!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Kép

Tóth Andi megvillantotta tökéletesen feszes hasát: még a szánk is tátva maradt!

Tóth Andi le sem tagadhatná, hogy most fantasztikusan érzi magát a bőrében.

Kép

Tartós szemszínváltoztatás műtéttel? Új őrület terjed a interneten, mi pedig utánajártunk, hogy biztonságos-e

Ma már szinte semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy a szemünk írisze más színben ragyogjon, mint eddig. Ezért a változásként azonban súlyos árat fizethetünk.

Kép

Napi horoszkóp december 12.: a Kosoknak érdemes kevesebb terhet magukra vállalniuk, az Ikrek kiállnak a függetlenségükért

A csillagok a mai napra is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Dolgok, melyekkel kordában tarthatod a rendet otthon

Azok, akiknél valóban rend van, szeretik a rendszert is. Nekik ezek a jópofa rendszerezők garantáltan tetszeni fognak.

Kép

Otthonodban is megtalálható néhány ebből a kifejezetten veszélyes anyagból: jobb, ha vigyázol velük!

Sokszor hallhatjuk, hogy a háztartási vegyszereket tartsuk távol a gyerekektől, pedig akár a felnőttek számára is életveszélyesek lehetnek. Erős, szúró szagú, maró anyagok, amelyek nagyobb dózisban és rosszul alkalmazva rosszullétet, súlyosabb esetben akár halált is okozhatnak. Tisztában vagy vele, hogy milyen veszélyeket rejt az otthonod? Megmutatjuk!