Most már hivatalos: a balayage többé nem menő! Mutatjuk, mi jön helyette

Getty Images
Vadász Emese

Eláruljuk, mi az idei nyár legtrendibb hajfestési technikája!

Ha megérkezik a nyár, akkor az esetek többségében hirtelen erős késztetést érzünk arra, hogy a hajunkat elkezdjük kivilágosítani, hiszen a szőke árnyalatok szimbolizálják az igazi nyári vibe-ot. Persze azok az idők, amikor az egész hajkoronánkat kiszőkítettünk, már lejártak, hiszen a balayage technika megjelenése óta tudjuk, hogy nem szükséges a tövektől a hajvégekig befesteni a hajunkat, hiszen az káros, ráadásul aztán muszáj néhány hét múlva megismételnünk a folyamatot az idők végezetéig...

A balayage ezzel ellentétben egy olyan melírtechnika, ami természetes, mondhatni napcsókolta hatást kelt a hajon, ráadásul elég 6-8 hetente megismételni a festést, a lenövés ugyanis egyáltalán nem lesz feltűnő. Ezek után viszont jogos a kérdés, hogy ennél mégis hogyan lehetne jobb festési módszert választani? Úgy tűnik, hogy a válasz már meg is érkezett, idén nyáron ugyanis hódító útjára indul a balayage javított verziója, a Blonde Voyage!

Mi az a Blonde Voyage?

A közelmúltban kifejlesztettek néhány olyan alternatív terméket, amelyek sokkal gyengédebbek az eddigi hajfestési technikákhoz képest, mégis ugyanúgy kivilágosítják a fürtöket. Ilyen például a nyár legújabb sztárja, a Blonde Voyage is. Ezeket a világosítókat (a Moroccanoil márka terméke) úgy tervezték, hogy védjék és táplálják a hajat, miközben ellenőrzött és megbízható világosítást biztosítanak azoknak, akik szőkébb tincsekre vágynak.

A Blonde Voyage portfóliója egyébként tartalmaz por állagú, valamint agyagos világosítót is, utóbbi tökéletes az úgynevezett szabadkezes technikához (fóliák nélkül készül a melír, egy ecset és sepregető mozdulatok segítségével).

Ezek a termékek ráadásul olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek maximálisan képesek biztosítani, hogy a haj ne sérüljön a szőkítés során. A mikrokapszulázott argánolaj alapú technológia ugyanis képes mélyes behatolni a haj mélyebb rétegeibe, hogy a tincsek ragyogóak és egészségesek maradjanak, mindeközben pedig a hajkoronánk gyönyörű és természetesen világos lesz, ami tökéletes a nyári időszakra.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
A boszorkánybarna az a hajszín, amit muszáj kipróbálnod még a nyáron
Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Ezekbe a színekbe öltözz, ha ki szeretnéd emelni a szőke fürtjeidet