Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté

Hazánk hírességei kutyás futással hívták fel a figyelmet a szívférgességre

Hazánk hírességei kutyás futással hívták fel a figyelmet a szívférgességre
Facebook
Twitter
Pinterest
Sarka Kata, Szabó Zsófi, Katus Attila, Nyári Dia, Nagy Alexa és Tornóczky Anita saját egészségük mellett négylábú barátjuk jóllétére is ügyelnek. A felelős gazdik közös futást szerveztek egymással és kutyusaikkal a Városmajorban, hogy így figyelmeztessenek minden ebtartót a szívférgességre - a szúnyogok terjesztette betegség ugyanis halálos veszéllyel fenyegeti a házikedvenceket.

Tornóczky Anita élete évek óta az állatvédelemről szól, és munkája során a szívférgességgel is találkozott már. „A betegség régebben csak a mediterrán országokban volt jellemző, és az utazás során kaphatták el a kutyusok a szúnyogok terjesztette fertőzést. Sajnos már hazánkban is egyre gyakrabban előfordul a szívférgesség, amely a kedvencek halálát is okozhatja, ezért nagyon fontos, hogy felhívjuk rá a figyelmet. Emellett ki kell hangsúlyozni a megelőzés fontosságát is” – mondta Anita, aki Sarka Katával, Szabó Zsófi Szabó Zsófi Színésznő 103cikk 6galéria 3videó Még több róla val, Katus Attilával, Nyári Diával és Nagy Alexával állt rajthoz.

Kép

Sarka Kata Sarka Kata modell 46cikk 5galéria 1videó Még több róla Millával, a pihe-puha szőrű törpeuszkárral érkezett – a kiskutya még gazdáját is megelőzte a futás alatt, és elsőként ért célba. „Tavaly hallottam először a szívférgességről, és azóta nagyon figyelünk: a szúnyogok ellen cseppekkel védjük a kutyusokat. A másik kedvencünket, Tarát otthon hagytam, mivel ő nem szeret futni, inkább a játékaiért küzd Millával. Egyébként nagyon jól kijönnek egymással” - árulta el nevetve Kata, akinek kutyusa szoros barátságot ápol Szabó Zsófi kedvencével.

Kép

„Gyémántra családtagként tekintek, szinte mindent együtt csinálunk, és ahová csak lehet, viszem magammal. Az egészsége nagyon fontos számomra, ezért el fogom vinni szívférgesség szűrésre is, hogy megtudjam, nem fertőzték-e meg őt a szúnyogok” - mondta Zsófi, aki Nyári Diával és kutyusával, Phoebe-vel együtt ért a célba. A kis Jack Russel-terrier egyébként nagyon edzett, mert rendszeresen fut gazdijával. „Igyekszem őt sokféle kutyás programra magammal vinni, és szerencsére mindig nagyon jól viselkedik. Ezt a figyelemfelkeltő akciót nagyon jó ötletnek tartom, mivel kevesen hallottak még a szívférgességről, ami egy súlyos betegség, viszont megelőző kezeléssel el lehet kerülni” – mondta Dia.

Nagy Alexa kis fehér máltai selyemszőrű kutyusa ugyan már majdnem tíz éves, ezért kevésbé aktív, de ő is hősiesen teljesítette a távot a többiekkel együtt. Sőt, megelőzte Katus Attilát, aki egy barátja csöppnyi kutyusát hozta magával. „A németjuhász kutyáim most vidéken vannak,ezért Dolcsit hoztam magammal, akivel nagyon jóban vagyunk. Ő egy igazi szobakutya, ezért a futás elején kicsit földbe gyökerezett a lába, de a végére belejött, és egészen feloldódott” – mesélte Attila, akinek a többiekhez hasonlóan szívügye a kutyák szívének egészsége, ezért még az utolsó helyezést is mosolyogva viselte.

Kép
Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Figyelem, rózsaszín riasztás: megtaláltuk a tökéletes parfümöt minden rózsaszín-imádó hölgynek!

Promóciók

Otthonunk védelme: rugalmasság és biztonság egyben

Életmód

5 dolog, amitől garantáltan tökéletes lehet az idei karácsony

Karácsony

3 tipp, hogy karácsonykor se szaladjanak fel rád a kilók

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

A közösségi média mindent elbír? – A filterek kihívója a valóság!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Kép

Hatalmas bakit szúrtak ki Vilmos és Katalin karácsonyi fotóján

Végre megérkezett Vilmos és Katalin idei karácsonyi portréja a gyermekeikkel, és bár a kép elképesztően idilli, azért korántsem hibátlan.

Kép

Tóth Andi megvillantotta tökéletesen feszes hasát: még a szánk is tátva maradt!

Tóth Andi le sem tagadhatná, hogy most fantasztikusan érzi magát a bőrében.

Kép

Tartós szemszínváltoztatás műtéttel? Új őrület terjed a interneten, mi pedig utánajártunk, hogy biztonságos-e

Ma már szinte semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy a szemünk írisze más színben ragyogjon, mint eddig. Ezért a változásként azonban súlyos árat fizethetünk.

Kép

Napi horoszkóp december 12.: a Kosoknak érdemes kevesebb terhet magukra vállalniuk, az Ikrek kiállnak a függetlenségükért

A csillagok a mai napra is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Dolgok, melyekkel kordában tarthatod a rendet otthon

Azok, akiknél valóban rend van, szeretik a rendszert is. Nekik ezek a jópofa rendszerezők garantáltan tetszeni fognak.